BELAJAR SAMBIL TRAVEL

Assalamualaikum...

Tak payah terkejut kalau aku update blog ni, ye memang lama dah tak update blog, kekangan masa, WIFI universiti pun kadang-kadang okey kadang-kadang tak, biaselahhhh... nak beli WIFI sendiri pun tak mampu lagi, Yuran pun tak terbayar, kehkehkeh...

Okeyy, nak habaq mai, baru-baru ni, Kos aku (Pengajian Skrin) dapat jemputan dari Prince Of Songkhla University (PSU) untuk berkongsi ilmu...

nak dijadikan cerita, malam sebelum bertolak ke Thailand, phone aku rosak babe!!! rase dunia ni kosong jap, nasib baik la phone buruk aku ade. berguna jugak lah phone tu, grrrr... so dalam kesempitan tu, aku mengambil kesempatan, kuikuikui!!! 


Aku guna phone dia ni sepanjang aku kat Thailand.. hahahahahahaha... sape suruh tunjuk phone baru?? kan dah penuh dengan gambar saya, hahahahahaha *gelak jahat nak mampuss*

So sepanjang kat Thailand, kiteorang stay kat hostel PSU, bayangkan lahhh diorang punya hostel takde kipas, ngahahahaha, 1 bilik 6 orang, disebabkan orang tak nak kawan dengan aku, aku dapat la 1 bilik 4 orang, bila cakap kat Fasi PSU, kiteorang panas, dibaginya kipas 1 bilik 4 biji kipas, so bilik aku dapat sorang satu kipas, qhupe pasang ekon dah malam-malam. Best siot layanan diorang, peramah.

Disebabkan sifat peramah diorang campur dengan peramah aku pulak, aku dapat la 3 orang kawan dari PSU, memang rapat lah, diorang layan aku macam bestfriend yang dah lama kenal tapi baru jumpa, seriuss wa cakap lu!!


Tiga orang perempuan tu je eh, yang lelaki tu aku tak kenal pulek, hahahaha biaselah photo boom!! dari kanan yang muka lebar tu aku lahh, bahagian sangat, sebelah tu MELATI, dia bolehh kecek Melayu, kadang-kadang certain ayat or perkataan tu dia tak paham jugak, yang bertopi biru tu my partner ever!!! ASMA, dia tak boleh cakap Melayu and tak faham cakap Melayu, so nak berkomunikasi dengan dia kena speaking English, tu pun ada jugak yang dia tak faham... last sekali tu NAS, haa dia ni lagi susah nak berkomunikasi, dia tak faham bahasa Melayu, Tak faham English, hahahahaha, so untuk cakap dengan dorang ni, MELATI la jadi mangsa jadi tukang translate. so ni lah kawan-kawan aku kat sana... adik2 lagi.. berkenan?? PM tepi.

So, tibalah tugas kiteorang kena buat PSA kat sana bersama-sama dengan bebudak PSU, so terhasil PSA ni, selamat menjamu mata...


video

amacam? hahahaha, so aku rasa lepas ni kalau ada rezeki, aku nak pergi lagi..... nak jumpa kawan-kawan aku kat sana...






okay bye!!!