Freebies : Gadis bershawl!

Freebies lagi! haha.... hambek! yang ni banyak pulak kaler2.. haha.. kood tengah rajiin & terlampau obses dengan Doodle.. kekekeke.. teringin nak buat doodle LELAKI, tapi x jadi sebab wawa ni gegirl! HAHA

ok, nah ambil lah! werks tak malu! haha

http://4.bp.blogspot.com/-wQZxFRZ4k_s/UzlBhPC-_9I/AAAAAAAAAtY/wpJCEfjrEnA/s1600/BIRU+MUDA.png

http://3.bp.blogspot.com/-yi77awrvZLs/UzlBhBXVdpI/AAAAAAAAAtg/9RP-VO9RG0w/s1600/BIRU+TUA.png

http://4.bp.blogspot.com/-wUxLqpO98mo/UzlBilT2f8I/AAAAAAAAAt4/UsX8LsnCf28/s1600/hijau+muda.png

http://3.bp.blogspot.com/-ZB2k96NqGDw/UzlBi9CS_LI/AAAAAAAAAt8/rHZ2maBsZc0/s1600/hijau+tuaa.png

http://2.bp.blogspot.com/-TSJ6iFX-4x8/UzlBhQ69jgI/AAAAAAAAAtc/ZARRvcaVjso/s1600/MERAH.png

http://3.bp.blogspot.com/--ZRmKyZR3Uc/UzlBjwJklxI/AAAAAAAAAuQ/BLskPhrek_s/s1600/oren.png

http://4.bp.blogspot.com/-LgSe1aYLEXU/UzlBiGBmrXI/AAAAAAAAAto/HixZcwLmkAs/s1600/PINK.png


 ok, yang ni, hampa boleh warna sendiri na? hihi.. babaiii 

Jom Blogwalking Bersama Blogger 2014



Untuk turut serta? jom klik banner!

(EXP : 13/4/2014)

>> Jom Blogwalking <<

Freebies : Doodle muslimah berjubah


Cuti kerja! so dah nama pun cuti, jadi tak dak la kerja kan? haha..
nah, freebies.. tak comel mana pun, tapi kalau nak, ambek lah! haha.. dah ambil tu bagitahu yer? tayah tag pun takpa, tapi nak ambil tu bagitau ye? hihi

Right klik > save picture as > save













tak banyak warna.. so wawa kasi doodle kosong ni, korang warna la sesuka hati korang k? babaiii 



Tutorial : mata doodle SHINE BRIGHT LIKE A DIAMOND! HAHA

ERR --' tittle tah apa2 .. haha.. ok wawa nak ajar cara nak buat mata doodle macam bawah ni.



shine2 gitu! hahahh..

1. mula2 buka PAINT TOOL SAI >>download<<
2. create mata doodle yang korang nak! 
then 
follow step kat bawah ni menggunakan tool "marker"

warnakan mata doodle korang, 


New Layer > tachup sikit dengan warna grey, hitam or coklat gelap


New Layer > marker > pilih warna putih, calit sikit dekat mata doodle korang



New Layer > pilih saiz marker  yang sesuai then klik dekat anak mata doodle korang



Ulang step tadi dengan pilih saiz marker yang sesuai..
\

Tada!! jadi tak? sorry, simple sangat tutorial ni.. huhu..


sebarang masalah atau pertanyaan, boleh komen kat bawah! see ya!


Tutorial membuat doodle menggunakan PAINT TOOL SAI




Adik sayams! dah terlanjur adik tanya macam tu, meh akak buat tutorial terus.. *tengah rajin yang amaaatttt sangat* HAHA... >> ke belog adik SHAQILLA<<

Bahan-bahan :

1. mesti ada application Paint Tool Sai >>download<<
*tu je bahan dia* hihi

Cara-cara memasak :

1. Lepas dah habis download, buka "PAINT TOOL SAI"

klik gambar untuk membesar dengan riang^^

2. Pastu akan keluar pop up mcam bawah ni...

klik gambar untuk membesar dengan riang^^

3. kalau ikut saiz yang wawa buat tu, akan keluar mcm ni

klik gambar untuk membesar dengan riang^^

4. klik ikon kertas & pen tu dulu

klik gambar untuk membesar dengan riang^^

5. klik Layer 1 tu >> pastu buang dlm tong sampah! haha, tengok gambar bawah ni..

klik gambar untuk membesar dengan riang^^
6. Jom start melukis :D wawa guna "curve" tengok gambar

klik gambar untuk tumbesaran si manja! wakaka

7.  jangan risau kalau garisan yang korang buat tu senget atau heqot petot orang kedah cakap! haha, korang boleh guna "EDIT", boleh edit ikut suka hati korang.. tengok gambar

klik gambar untuk membesar

8. dah siap? TADA! jom mewarna!! eh sebelum tu korang klik ikon "kertas kosong" tu dulu



9. dah? ok good^^ jom mewarna! yey! wawa warna guna "marker" tengok gambar *jangan risau kalau korang mewarna then terkena outline tu, korang just drag layer 1 ke bawah vector 1 



10. korang warna la sesuka hati k? k doodle wawa dah siap! tada!!!





*nota kaki : lepas ni boleh la adik join ART-TRADE yang akak buat! hihi^^

sebarang pertanyaan atau masalah, tinggalkan komen kat bawah! see yaa^^


Jom Art-Trade Bersama Miss Kepeng





hari ni teringin pulak nak BERRR art-trade! muehehe..
rasa teringin membuak-buak ni hasil daripada BLOGWALKING! terjumpa pulak blog yang penuh doodle
OMG, melting wawa tengok doodle dia.. hihi.. *tamau mention, malu* weks!
Nak tukar2 doodle? jom follow syarat2 kat bawah ni

Syarat-syarat nak berrART-TRADE

1. Buat 1 entry " Jom Art-Trade Bersama Miss Kepeng "

2. lekatkan banner diatas & backlink ke entri ni.

3. buat doodle SECOMEL MUNGKIN

4. tinggalkan link entri anda dekat komen.

senang je kan? nanti dah siap, wawa akan balas balik art-trade dekat korang, pastikan korang tinggalkan link entri korang k? 

*nota kaki : wawa akan buat doodle mengikut kreativiti wawa :) bagi yang buat doodle untuk wawa, wawa akan update doodle korang dalam entry wawa, sambil tu korang boleh la BLOGWALKING :D


Cuti-Cuti Giveaway



Klik banner untuk join

Wawa rasa Fiza akan bercuti di SARAWAK! yey! betoii! *sory terrOVER* haha.. hmm mana la wawa tau.. hentam saje laa.. hihiihi



Tag : 
Nurul Shaqilla
Ina Amani
Nurul Lee
Yuyus 

Menghadapi Masalah untuk Follow Blog?



Kebelakangan ni korang yang dok join-join Giveaway ni mesti menghadapi masalah macam bawah ni kan?

klik gambar untuk membesar dengan riang^^

bila nak follow belog je, mesti tak boleh! ahh watdehekk? dah la tengah eksaited nak join GIVEAWAY, tiba2 jadi macam ni, huii.. spoil mood ceq! sat lagi depa dok kata ceq dok muhung depa la sebab x follow blog depa.. haih! sakit hati.. ok2.. bagi yang menghadapi masalah yang lebih kurang macam wawa ni, apa kata kita pi terjah belog kawan kita ni >> Nurul Shaqilla <<

1# SIMPLE GIVEAWAY by AA



Assalammualaikum dan salam sejahtera



http://eira-shamiera.blogspot.com/2014/03/1-simple-giveaway-by-aa.html
 ( CLICK banner untuk Join sama )



TARIKH PENTING : 
MULA : 22/03/2014
TAMAT : 22/04/2014
UMUM PEMENANG : 26/04/2014


BUKTI KUKUH

Couple Chocolates Cookies Contest by akugadishijabista.blogspot.com


Assalamualaikum... dengan ini, saya mengumumkan, saya join giveaway ni.. yeyeyeyyy!! hahaha..

Klik banner kalau nak join :D

yeyeah! nanakk sweater niiii

   

Bujang Moden

Hai, peminat setia wawa.. HAHA.. bajet retiss lebih..
hari ni wawa nak kongsi siket SHORT FILM  hasil titik peluh STERK PRODUCTION. Wawa berkawan dengan salah sorang pelakon dalam cite ni.. si Amirul Acap tu ha... *acap! jangan kembang hidung, cover sikit.. hahaha..
wawa ni banyak membebel kan? hmm dah la, nah tengok diorang berlakon..



macam mana? best? mesti frust menonggeng kan bila syok2 tengah tengok tiba2 BERSAMBUNG...
wawa dah tengok berpuluh-puluh kali dah.. haha, x larat nak gelak..

wawa ni teringin la jugak nak join diorang ni shoot, si Acap pulak ade ajak wawa join diorang, tapi maaf ye?
wawa jauh.. korang kt setiawangsa sanaa.. wawa duduk celah Kedah ni haa.. hahaha..

Ok la, wawa harap Hampa enjoy tengok BUJANG MODEN ni ek? bye~