Giveaway World Hijab Day by Cahaya Kekuatanku

Assalamualaikum... haa hari ni wawa join satu lagi Giveaway yang di anjurkan oleh Cahaya Kekuatanku .
hihihi.. mana la tau 'kot-kot' melekat :p hahaha.. meh la join, tak rugi apa2 pun... banyak hadiah-hadiah yang menanti anda! (yeah! mcm segment wawa pulak --') nak tau hadiah apa? jom kita terjah ramai2 ke blog Cahaya Kekuatanku >> Klik Sini <<

Dah ushar2 hadiah? takkan ushar hadiah je kot? baca ar syarat2 dia sekali..
Ni Syarat2 penyertaan :

1. Firstly korang mestilah kena follow blog yang menganjurkan giveaway ni, ye tak? >>Klik Sini <<  
2. Next, korang kena follow blog seponser ni pulak! sebab diorang la, giveaway ni diadakan, tak gitu Cahaya Kekuatanku? Follow ni :  N’s AsiaEnterpriseMaznizam AdhaSyazCik Na (klik iklan), AthirahDiari Hati(klik iklan), Farahdeena FisalHana JalilPrincess AyuniKJZIan Faizal, NurMariniEyqa Yushaiza dan Clara (klik sekurang-kurangnya 2 iklan).
3. lepastu korang kena like FanPage : Nurina Izzati, Ian Faizal, Maznizam Adha, Nur Marini, FarahdeenaPrincess AyuniHana JalilSyaz dan add FB Nur MariniDiari HatiCik Na
4. Then, bagi korang yang ada twitter tu, Follow ni pulak : Princess Ayuni & Atirah.
5. Lepas dah Follow/Like/Add semua kat atas tu, korang kena buat satu entri bertajuk Giveaway World Hijab Day by Cahaya Kekuatanku” untuk maklumat lanjut, korang baca sendiri kat >>SINI<< 


KEPENTINGAN HIJAB KEPADA WANITA
Pada pendapat wawa sendiri la, Hijab ni bukan perkara yang boleh di buat main-main.. kejap2 pakai, kejap2 buang, macam sesetengah orang tu, mugkin diorang tidak didedahkan dengan didikan agama yang betul.. berHijab ni wajib sebenarnya bagi wanita yang beragama islam, ye la, kena tutup aurat dengan sempurna, baru dikatakan SOLEHAH, kan sopan kalau orang panggil kita dengan gelaran tu? Di dalam al- Quran Surah a-Nur ayat 32 dan surah al-Ahzab ayat 59 jelas menyatakan kewajipan menutup aurat untuk wanita muslim yang telah sampai akil baligh... so, bagi yang akak2 & adik2 yang kat luar sana yang dah akil baligh tu, pandai2 la menyempurnakan aurat masing2 ye? jangan sampai tak sempat pulak :) ni je kot yang wawa dapat lontarkan pandangan terhadap kepentingan berhijab ni, hopefully sangat terpilih dalam GIVEAWAY ni.. hihihi.. 

HADIAH YANG DIIDAMKAN! CEWAH :D
kalau boleh, wawa nak "  Shawl x 3 oleh Maznizam Adha " 

thanks Cahaya Kekuatanku sebab anjurkan giveaway nih *hug*

10 comments:

  1. Terima kasih kerana menyokong. Semoga berjaya. ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya, sama2 :) Insya'allah, AMINN...

      Delete
  2. salam...datang dr segmen yang sama...
    good luck tau...

    http://sigadisberkacamata.blogspot.com/2014/01/giveaway-world-hijab-day-by-cahaya.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam.. hihi..thanks, good luck jugakk :)

      Delete
  3. Goodnight hehheehhe xD
    Qila blogwalking jap before tidur ni hiks.

    Betul :D Qila setuju sangat sangat.
    Support giveaway hijab day ni hiks. <3

    Blog qila hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. rajin betul Qila jalan2 hehe.. btw thank you sebab setuju! agagaga..wish me luck aum :P

      Delete
  4. Replies
    1. thanks menyinggah :) dah follow back dahh

      Delete