Kawan Atau Lawan?


Assalamualaikum w.b.t
Kenapa dengan Kawan dan Lawan?
Bila umur dah meningkat, baru kita tahu, siapa kawan, siapa lawan, kan? especially bebudak U, korang sendiri pernah lalui kan? 

Kawan ni, macam2 jenis,
ada yang depan kita baik, tapi belakang kita bukan main kutuk.
ada yang cari kita bila susah, tapi bila dah senang, terus tak nampak batang hidung,
ada yang depan kita dia kutuk si A, bila didepan si A, dia kutuk kita *talam 2 muka, ehh?
ada juga yang sentiasa ada bila susah dan senang.
yang paling aku x suka, bila dia rapat dengan kita tapi sampai satu masa bila dia dah rapat dengan LELAKI, zzzzuppp!!!! terus dia lupa kita, sedih T.T

Tapi ade la kawan aku, xnak la cakap sape, sedih weh, salah ke aku nak luang mase dengan diorang? ajak berbuka sesama, tapi kasi alasan xde duit, ok lah, boleh terima, sebab dia baru balik kan, tapi yang aku terasa bila keesokan harinya dia boleh pulak berbuka puasa dengan kawan2 sekolah lama dia, hmmm maybe aku ni xmenarik macam kawan dia kot, hahahaha, lantaklah.. kalau kau nak stay,staylah, kalau taknak, kau belah, simple!

so, kalau nak cari kawan tu, carilah yang sekepala dengan korang..
seriously aku jeles dengan kekawan aku, nak dekat raya ni, keluar dengan kawan2 dorang, shopping sana sini, tapi aku? start moto Vrommm2!!! merempits shopping sorang2 lahh apa lagi.

*bilamana aku tengah menaip ni, aku tengah nangis, betul tipu, aku nangis ni T.T

4 comments: