5 Fesyen yang dibenci lelaki..

Sekarang ni macam-macam fesyen terkini dan pelik-pelik.. Cara berhijab sekarang ni pun dah berfesyen.. bukan menutup apa yang patut --' tapi sekadar berfesyen.. Kononnya cantik la dimata umum.. Tapi hati-hati ya girls.. Tak semua lelaki yang suka dengan sesetengah fesyen perempuan ni.. Mana la tau, bf korang tergolong dalam kalangan ni kan ? kan??

Nak dijadikan cerita, aku ada la sorang kawan lelaki.. mak aii, dia punya perangai mengalahkan perempuan --" kenapa? yela, nampak je perempuan yang pakai pelik2 mesti membebel "eii, apa la pakai ketat2, ingat segak ka?""awat dia pakai kasut mcm tu?" "eeii x matching langsung warna baju dengan tudung yang dia pakai" woii! hang pi habaq kat dia la.. ni habaq kat aku pasaipa? rimas okay! 

Setelah penat membebel, jom baca fesyen apa yang orang lelaki tak suka...

1. Legging

Bagi sesetengah perempuan, diorang cakap pakai legging ni sangat selesa... betul ke? tak pernah pakai pulak --" macam susah je nak pakai sebab nampak ketat GILA! Tapi bagi lelaki, legging ni merupakan seluar yang pelik.. so kalau nak keluar date, jangan la pakai legging ni.. huduh --'

2. Sandal Gladiator

Binatang apa sandal gladiator tu? erk? ala, kasut yang banyak-banyak tali tu...
Nak pakai pun macam susah je --' kalau korang nak keluar date, elakkan korang memakai kasut ni.. kalau BF korang jenis mulut cakap main lepas je mesti dia akan tanya "You tak rimas ke pakai kasut tu?" so elakkan pakai kasut tu yer? haha

3. Jumpsuit

Sejenis baju yang dapat pakej satu set dengan seluar! haha.. pernah tengok cite "Bob the Builder" tak? haha macam tu lah!

lebih kurang je.. haha

4. Seluar Harem

Bukan Seluar Haram --" haha.. seluar Ali baba.. ekekeke..
ni baru satu.. ada macam2 jenis lagi fesyen seluar harem ni.. memang selesa pakai sebab longgar kan? Fesyen ni memang canti di mata perempuan, tapi di mata lelaki fesyen ni pelik.. (lelaki ni x up-to-date kah? haha) apa2 pun sebelum pakai, korang tanya la dulu pendapat bf korang...

5. Tudung Berlilit

Haih! perli aku ke cemana? haha.. perempuan yang bertudung nampak ayu je.. tapi kalau fesyen berlilit-lilit ni bukan setakat bf je yang rimas tengok, orang sekeliling pun rimas.. haha.. tengokSapeah Sekepeng kat bawah ni..
macam ni ke tudung lilit lilit? hhahaha.. aku pakai macam ni pun sebab nak melaram.. kahkah.. mula2 pakai memang la rasa cantik, tapi bila dah 2 3 jam, memang jadi selekeh mcm kat atas ni! haha
Tapi kalau nak keluar pi mana2 aku sarung tudung je! letak pin kat bahu kiri dan kanan, k siap! jom dating! hahaha.. 

P/s : saja nak selfie kat blog ni.. miahahaha.. harap info2 ni semua berguna ye? thanks for reading^^


JOM JOIN CONTEST " DVD RUNNING MAN">>KLIK SINI<<


10 comments:

  1. semua tak suka akak .. hehe
    kcuali yg mlilit tuu suka. lagi2 pakai shawl.. tp yg penting kemas! hoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kan? wawa pun suka sangat pakai shawl.. tapi untuk tempoh masa yang singkat la.. kalau sampai 5 6 jam memang jadi selekeh! haha

      Delete
  2. Hahaha...tp ade gak lelaki yg suke perempuan pakai ketat2 ni. Dgn syarat perempuan tu bukan bakal isteri dia. XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha kan kan? buat cuci2 mata :p

      Delete
  3. Haha saya suka pakai tshirt dengan track suit dan kasut sukan je ke selipar nak pergi toilet tu.. hahaha sebab tu bile nak keluar shopping dengan mak, mak membebel sebab katanya saya pakai macam nak pergi sekolah =,=" *gosok gigi*

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.. sempoi.. tapi xkan keluar shopping pakai macam tu? ayomakk! haha

      Delete
  4. ek eleh, over pla yg lelaki nih. haha.. tp ada btl juga, skg pesenn pompuan nih pelik2, t,utama yg legging tuh.. saya benci gila legging. tp yg jumpsuit tuh sy ada satu psg. alamak! haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha kan? wawa pun x suka legging.. ketat siakk.. haha geli nak dekat dgn org yang pakai legging.. haha

      Delete