Apa yang Perlu ada untuk Hantaran Tunang ek?

Assalamualaikum..
wow, panjang nau tajuk entry kali ni, hahahaha...

Sebenarnya Cik Kepeng tengah kusut ni nak fikir apa barang apa je yang perlu ada untuk hantaran tunang nanti???

So, Cik Kepeng nak mintak kakak-kakak & abang-abang yang dah berumah tangga tu tolong Cik Kepeng jap, barang apa je yang perlu ada untuk hantaran Tunang?

sumber: Google
Sekadar nak menumpang tanya serta beramah mesra :P

13 comments:

  1. wahh nak bertunang ke?? tahniah ^^
    mcm zati dulu waktu tunang just bagi hantaran makanan je..
    bile kahwin nanti baru bgi hantaran macam baju,kasut , telekung semua tu.. ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah, insya'allah ^^
      thank you zati :)

      Delete
  2. Yang penting brg makan selalunya, kalau ibu Sally...letak kek, buah-buahan..macam tu laa...benda masis katanya

    ReplyDelete
  3. Sarjana muda teknologi kreatif (pengajian skrin).... sama bidang ngan akak ni.... cam best nak balik UMK je.... tp akak dah apply keje 3 kali masuk umk tu x dpt. Apply sambung mengaji dapat lak tp terpaksa tolak masa tu.... Allah Yang Maha Merancang....

    ReplyDelete
    Replies
    1. OMG seriusla kak? terjumpa super senior pulak kat sini, hehehehe

      Delete
  4. btw bg akak klu tunang, biasa 5 dulang.... makanan 2, 3 lg tu apa2 brg harian (pakaian, kain, tuala dsb)

    ReplyDelete
  5. wowww wowww..tahniah...cikyan xtau laa...kita nk tumpang baca je kat sini...tgk idea sesiapa yg dah pnah lalui semua tu..hihihi

    ReplyDelete
  6. tahniah
    selalu kalau belah perempuan kena ada makanan, Al-Quran, set barang lelaki dan apa2 yang nak bagi

    ReplyDelete
  7. dah nak tunang keeee? tahniah, akak!
    biasanya ada coklat, kain yang boleh guna masa majlis kawin nanti kot? haha tak tau la. semoga dipermudahkan semua

    ReplyDelete
  8. wahhhhh tahniahh miss kepengggg..

    ReplyDelete
  9. hi. jmput la join n meriahkan segmen GA kt sini

    http://www.raydahalhabsyi.com/2018/02/wonderful-march-giveaway-by-raydah.html

    ReplyDelete